Zomeractie: 25% Korting op je Matras én Win een Bedvakantie Bar met 80 Gin Tonics

Op bedvakantie als alternatief voor een exotische zomerreis?

5 tips koele nachtrust

5 originele tips om je slaapkamer fris te houden in de zomer

De zomer van 2020 wordt memorabel. Ok, dat exotische tripje naar de Dominicaanse Republiek of die cruise rond de Middellandse Zee zal niet voor dit jaar zijn. Maar niet getreurd: in deze blog leggen we je graag uit hoe je jouw slaapkamer omtovert tot een comfortabele, paradijselijke en frisse hotelkamer. Staycation à la Sleep Design.

De coronacrisis wijzigde het aankooppatroon van de Belg fors. De renoverende medemens speurt naar renovatiespullen in doe-het-zelf zaken. Zwembadbouwers graven zich de ziel uit het lijf om de vraag naar zwembaden te volgen. En bij fietsenhandelaars schuiven sportievelingen aan tot op de stoep.

Maar wist je dat ook opvallend veel mensen op dit moment investeren in een nieuw bed? De verklaring ligt voor de hand. De komende maanden staan in het teken van de ‘staycation’. Een – intussen bijna grijsgedraaid – modewoord dat erop wijst dat we massaal onze vakantie in eigen land doorbrengen. Wel, als we dan toch thuisblijven, doen we dat graag in alle gezelligheid en comfort. 

Relaxen en feesten

De zomer is in eerste instantie een periode van rust. Een deugddoende massage krijgen of een rustgevende podcast beluisteren voor het slapengaan. Genieten van een ontbijt op bed of de krant lezen terwijl de eerste ochtendzon tussen de gordijnen priemt… Uitgerust? Dan ben je helemaal klaar voor een gezellig (tuin)feestje. Een kippenspiesje op de barbecue, een streepje sfeermuziek en een Bedvakantie Bar van Sleep Design in samenwerking met Fabullous Bars: héér-lijk.

Of je nu in relaxmodus bent of houdt van een fijn feestje, jouw bed is de ideale plek om op adem te komen. Maar hoe hou je jouw bed ten allen tijden heerlijk fris? Met onze vijf tips hou je het zelfs bij tropische temperaturen lekker koel in de slaapkamer.

5 tips voor een koele en verkwikkende nachtrust in de zomermaanden

Tip 1: kies het juiste bedtextiel

Synthetische materialen zijn geen aanrader in de zomer. Deze houden de warmte namelijk gemakkelijk vast. Natuurlijke materialen zoals katoen, zijde en tencel daarentegen, zijn ideaal voor je dekbedovertrek, kussen, laken en dekbed.

Tip 2: hang je natte was in de slaapkamer

Natuurlijk oogt het idyllisch om je pasgewassen zomerkleedje aan een old school was draad te laten drogen. Maar wist je dat je beter slaapt als je jouw wasgoed voor de verandering eens in je slaapkamer laat drogen? Want als de natte stoffen binnen opdrogen, blijft de lucht in je slaapkamer koeler en vochtiger.

Tip 3: ga voor de juiste matras

De zogenaamde ‘afdeklagen’ of ‘comfortlagen’ van je matras helpen je snel overtollige warmte kwijtgeraken. Vooral kwaliteitskoudschuim en -latex staan bekend om hun superieure ventilatie. Traagschuim daarentegen heeft een gesloten celstructuur en houdt de warmte vast, waardoor je het warm krijgt en gaat zweten.

Tip 4: laat je voeten uitsteken

Met deze tip heb je vast zelf al geëxperimenteerd: je deken op je lichaam houden voor het gezellige gevoel, maar wel je voeten eronderuit laten piepen. Zo kan de warmte via je enkels ontsnappen. Om dezelfde reden koelt je lichaam ook wat af als je voor het slapengaan even een lauwwarm voetbad neemt.

Tip 5: vul een warmwaterkruik

… maar niet met warm water natuurlijk. Slingert er nog ergens een warmwaterkruik in huis rond? Vul deze dan met koud water en steek ze in de koelkast of diepvriezer. Nadien gaat ze mee in bed voor een fris gevoel gedurende de hele nacht. 

Klaar voor een zomer in je eigen hotel… euh huis? Geniet in juli en augustus 2020 van onze paradijselijke staycation-kortingen.