Boxspring kopen? Vind het bed van je dromen

Bekijk onze collectie

Waarom een boxspring kopen?

Waarom een boxspring kopen in plaats van een lattenbodem? Wel, een boxspring heeft tal van voordelen. In de eerste plaats biedt dit type bed meer comfort en ondersteuning dan een lattenbodem. De combinatie van een boxspringbasis en een aangepaste matras biedt uitstekende demping en drukverlaging, wat helpt bij het verminderen van lichaamsklachten en pijn. Boxsprings gaan over het algemeen ook langer mee, omdat ze zo stevig gemaakt zijn. Een boxspring kopen is met andere woorden een duurzame keuze. Een ander voordelig gevolg van de stevigheid van een boxspring, is dat ze meer geluid absorberen en minder snel schudden, wat het voor lichte slapers echt een droombed maakt. En ten slotte is een boxspringbed een echte eye-catcher in je slaapkamer. Je stelt het ontwerp van je boxspring zelf samen, zoals de kleur, hoof- en/of voetenbord, de grootte …

boxsping kopen? handgemaakt in ons atelier
belgisch bed kopen bij sleep design 3

Een boxspring kopen, hoeveel kost dat?

Een compleet bed, en daarmee bedoelen we een boxspring met bijpassende matras en een hoofdbord, kost bij ons gemiddeld €2800. We hebben duurdere, maar ook goedkopere versies. Op deze pagina lees je meer info over wat de prijs van een boxspring bepaalt.

Veel hangt af van wat je zelf belangrijk vindt. Wil je een vlakke of verstelbare boxspring? Met een hoofdbord, maar misschien ook een voetbord? Nachtkastjes erbij? Een bekleding die de look heeft van linnen, maar toch afwasbaar is? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Al deze keuzes gaan samen de prijs van je bed bepalen. Zijn wij de goedkoopste beddenfabrikant op de markt? Nee, zeker niet, maar dat is ook niet onze ambitie. We willen bedden maken van topkwaliteit met de beste materialen die we kunnen vinden, waar je ’s avonds met veel plezier in kruipt en ’s morgens uitgeslapen in wakker wordt.

Beter kopen, beter dromen

  • Gemaakt in eigen atelier
  • Stel je eigen bed samen
  • 25 jaar
    ervaring

Hoe wij onze bedden maken?

Al 25 jaar hebben we een atelier op de Balendijk in Lommel. Hierdoor weten we waarover we praten, maar hebben we ook iedere stap van het maakproces in eigen hand. Dat geeft ons een enorme vrijheid in de keuze van materialen, grondstoffen, afmetingen en mogelijke samenstellingen van bedden.

Het staat als een paal boven water dat we steeds kiezen voor topmaterialen, maar we gaan bovendien ook actief op zoek om deze in België aan te kopen. Hierdoor zijn we zeker van de kwaliteit en de snelle levertijd, maar creëren we ook werk en waarde in onze nabije omgeving. En dat is minstens even belangrijk.

Bedden en matrassen maken is een tijdrovende en arbeidsintensieve bezigheid waar veel gespecialiseerde kennis voor nodig is. Ieder jaar zetten we op de eerste zondag van oktober de deuren van ons atelier open voor iedereen. Zo kan je zelf komen kijken hoe we jouw bed of matras maken.

belgisch bed kopen bij sleep design 4

Bij een nieuwe boxspring hoort een passende matras

Bij een nieuwe boxspring hoort een bijpassende matras. In de meeste gevallen raden we een pocketverenmatras aan op een boxspring. Doordat in beide onderdelen dezelfde veren zitten, krijg je een dubbel verend, perfect ergonomisch geheel.

Matrassen zijn er in alle soorten, maten en samenstellingen. Onze slaapadviseurs begeleiden je graag in één van onze winkels naar jouw ideale matras. Aan de hand van gerichte vragen krijgen ze een beeld van wie je bent en wat je slaapgewoontes zijn. Dat geeft een eerste aanzet om de juiste matras aan de juiste persoon te koppelen. In de volgende fase nemen we je mee naar onze testzone waar alle mogelijke matrassen zijn opgesteld en waar we samen dieper kunnen ingaan op specifieke noden of problemen.

Een boxspring kopen zonder te proberen?

Een boxspring kopen is niet iets wat je even tussendoor snel kan doen. Je hebt duidelijk en eerlijk advies nodig voor je een keuze kan maken.

Naar de winkel
belgisch bed kopen bij sleep design 6

Advies nodig?

Het beste advies krijg je in onze winkels

Online support

Stel al uw vragen over bedden en matrassen aan onze online slaapadviseur.

Live chat team
Wij zijn offline
Stel je vraag