Boxspring kopen? Vind het bed van je dromen

Bekijk onze collectie

Wat is een boxspring?

Vrij vertaald is een boxspring een ‘bak met veren’.

Met een boxspring bedoelen we enkel het onderstel waarop de matras ligt. Dit onderstel bestaat uit een houten frame, pocketveren en een toplaag van comfortschuim. Het houten frame is uiteraard nodig om de stevigheid te garanderen. De pocketveren in de boxspring zorgen niet alleen voor een hemels, maar ook een ergonomisch ligcomfort en het comfortschuim aan de boven- en zijkanten van de boxspring maken het geheel ‘soft touch’.

Onze slaapadviseurs helpen je bij de samenstelling van je eigen boxspring. Welke maat past in je slaapkamer?  Welke stijl vind je mooi? Met een hoofd- en een voetbord? Welke kleur of materiaal verkies je voor de bekleding van de boxspring?

Het zijn allemaal vragen waar onze slaapadviseurs wel raad mee weten.

belgisch bed kopen bij sleep design 2
belgisch bed kopen bij sleep design 3

Hoeveel kost een goed boxspring bed?

Een compleet bed, en daarmee bedoelen we een boxspring met bijpassende matras en een hoofdbord, kost bij ons gemiddeld €2800. We hebben duurdere, maar ook goedkopere versies.

Veel hangt af van wat je zelf belangrijk vindt. Wil je een vlakke of verstelbare boxspring? Met een hoofdbord, maar misschien ook een voetbord? Nachtkastjes erbij? Een bekleding die de look heeft van linnen, maar toch afwasbaar is? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Al deze keuzes gaan samen de prijs van je bed bepalen. Zijn wij de goedkoopste beddenfabrikant op de markt? Nee, zeker niet, maar dat is ook niet onze ambitie. We willen bedden maken van topkwaliteit met de beste materialen die we kunnen vinden, waar je ’s avonds met veel plezier in kruipt en ’s morgens uitgeslapen in wakker wordt.

Beter kopen, beter dromen

  • Gemaakt in eigen atelier
  • Stel je eigen bed samen
  • 25 jaar
    ervaring

Hoe wij onze bedden maken?

Al 25 jaar hebben we een atelier op de Balendijk in Lommel. Hierdoor weten we waarover we praten, maar hebben we ook iedere stap van het maakproces in eigen hand. Dat geeft ons een enorme vrijheid in de keuze van materialen, grondstoffen, afmetingen en mogelijke samenstellingen van bedden.

Het staat als een paal boven water dat we steeds kiezen voor topmaterialen, maar we gaan bovendien ook actief op zoek om deze in België aan te kopen. Hierdoor zijn we zeker van de kwaliteit en de snelle levertijd, maar creëren we ook werk en waarde in onze nabije omgeving. En dat is minstens even belangrijk.

Bedden en matrassen maken is een tijdrovende en arbeidsintensieve bezigheid waar veel gespecialiseerde kennis voor nodig is. Ieder jaar zetten we op de eerste zondag van oktober de deuren van ons atelier open voor iedereen. Zo kan je zelf komen kijken hoe we jouw bed of matras maken.

belgisch bed kopen bij sleep design 4

Bij een nieuwe boxspring hoort een passende matras

Bij een nieuwe boxspring hoort een bijpassende matras. In de meeste gevallen raden we een pocketverenmatras aan op een boxspring. Doordat in beide onderdelen dezelfde veren zitten, krijg je een dubbel verend, perfect ergonomisch geheel.

Matrassen zijn er in alle soorten, maten en samenstellingen. Aan de hand van gerichte vragen krijgen we een beeld van wie je bent en wat je slaapgewoontes zijn. Dat geeft een eerste aanzet om de juiste matras aan de juiste persoon te koppelen. In de volgende fase nemen we je mee naar onze testzone waar alle mogelijke matrassen zijn opgesteld en waar we samen dieper kunnen ingaan op specifieke noden of problemen.

Een bed kopen zonder te proberen?

Een bed kopen is niet iets wat je even tussendoor snel kan doen. Je hebt duidelijk en eerlijk advies nodig voor je een keuze kan maken.

Naar de winkel
belgisch bed kopen bij sleep design 6

Advies nodig?

Het beste advies krijg je in onze winkels

Online support

Stel al uw vragen over bedden en matrassen aan onze online slaapadviseur.

Live chat team
Wij zijn offline
Stel je vraag