Een matras kopen? Vind de matras die bij je past

Beter kopen, beter dromen

  • Gemaakt in eigen atelier
  • Stel je eigen bed samen
  • 25 jaar
    ervaring

Onze matrassen

Kan je bij ons terecht voor enkel een matras? Ja, natuurlijk! Een lattenbodem, spiraalbodem of boxspring gaat doorgaans een jaar of 20 mee. Van een matras weet ondertussen iedereen dat je hem best na ongeveer 10 jaar vervangt. Wij helpen je uiteraard in de zoektocht naar jouw perfecte matras!

Matrassen zijn er in alle soorten, maten en samenstellingen. Door gerichte vragen te stellen krijgen we een beeld van wie je bent en wat je slaapgewoontes zijn. Dat geeft ons al een eerste inzicht. In de volgende fase nemen we je mee naar onze testzone waar alle mogelijke matrassen zijn opgesteld en waar we samen dieper kunnen ingaan op specifieke vragen of problemen.

Door de gerichte vraagstelling van onze slaapadviseurs gaan we de voor jou relevante selectie van onze matrassen laten testen.

Een matras kiezen kan veel stress bezorgen. En we begrijpen dat. Een goede matras aanschaffen is een investering. Even op een matras liggen is niet te vergelijken met een volledige nacht in je bed slapen. Toch kunnen we je snel in de juiste richting wijzen. We hebben daar geen dure uitrusting voor nodig. We hebben jou nodig! We willen zien wie je bent en hoe je in je bed ligt. Wat we zien koppelen we aan onze ervaring en technische bagage om tot de juiste matras te komen.

Wat is een goede matras?

Wat alle goede matrassen met elkaar gemeen hebben is dat ze een ergonomische ondersteuning geven, de druk van je lichaam verdelen en zorgen voor een uitstekende ventilatie.

” Een goede matras moet hard zijn!”, hoor je wel eens. Dat idee is echter al heel lang achterhaald. Als de kern van de matras zorgt voor de juiste ergonomische ondersteuning, mogen de lagen aan de onder- en bovenkant van de matras, die zorgen voor het comfort, zelfs heel zacht zijn.

Wat voor de ene persoon een goede matras is, is dat voor de andere misschien helemaal niet. Daarom is het zo belangrijk dat je het juiste advies krijgt.

Hoeveel kost een goede matras?

Een goede éénpersoonsmatras kost bij ons gemiddeld 500 euro. We hebben duurdere versies, maar ook goedkopere. Een logeerbed heeft een ander soort matras nodig dan de matras waar je alle nachten 8 uur op doorbrengt.

We houden niet van het principe “one size fits all”. Iedere persoon is anders, slaapt anders en heeft dus ook een andere matras nodig.

Het is belangrijk om te onthouden dat de duurste matras in de winkel niet noodzakelijk de beste matras is voor iedereen. Om de juiste keuze te kunnen maken is het belangrijk dat je het juiste advies krijgt.

 

Hoe wordt een matras gemaakt?

Een matras maken is arbeidsintensiever dan de meeste mensen kunnen vermoeden. Eerst snijden we de verschillenden onderdelen van de gekozen matras op maat. Nadien verlijmen we al deze stukken met veel precisie met elkaar. Daarna voorzien we de matras van een tijk met handvaten.

Klinkt heel eenvoudig, maar dat is het niet.  Vooraleer je al deze stappen goed onder de knie hebt, heb je al heel wat jaren ervaring op de teller staan.

Matrassen maken is een tijdrovende en arbeidsintensieve bezigheid waar veel gespecialiseerde kennis voor nodig is. Ieder jaar zetten we op de eerste zondag van oktober de deuren van ons atelier open voor iedereen. Zo kan je zelf komen kijken hoe we jouw bed of matras maken.

 

 

 

matras testen in onze testzone sleep design genk

Een matras kopen zonder te proberen?

Een matras kopen is niet iets wat je even tussendoor snel kan doen. Je hebt duidelijk en eerlijk advies nodig voor je een keuze kan maken.

Naar de winkel

Advies nodig?

Het beste advies krijg je in onze winkels