Een warmer bed tijdens de wintermaanden

warmer bed tijdens wintermaanden

GESCHREVEN DOOR: Valerie Haesendonckx

 

Van het magische luchtlaagje tot de nostalgische warmwaterkruik

Op koude winteravonden kijk je er eens zo hard naar uit om gezellig in je warm bed te kruipen. En elke winter grijpt iedereen terug naar zijn of haar eigen manier om zo snel mogelijk op te warmen onder de dekens. Ben jij misschien fan van wollen sokken? Of doe jij je kat een plezier door haar mee op bed te laten springen ’s avonds? Voor wie zijn waaier aan creatieve bedgewoontes wil uitbreiden, delen onze slaapexperten graag hun handige tips voor een warmer bed in de winter. Zo hoef je nooit meer te rillen of te klappertanden onder de lakens.

 

1. Warm dekbed = warmer bed

warm dekbed voor een warmer bed in de winter

 

Slaap jij nog altijd onder je zomerdekbed? Dan is het niet verwonderlijk dat je nachten wat frisjes aanvoelen. Een winterdons helpt je om de koudste maanden van het jaar door te komen. Krijg je het iets té warm van het prijskaartje van een echt donsdeken? Kies dan voor de vergelijkbare warmte-isolatie van ons Cosy Fiber dekbed. Dat ontwierpen we specifiek om de look, feel en warmte van een donsdeken te evenaren.

2. De magie van luchtlaagjes

Wist je dat niet de vulling van je dekbed of kussens voor een warm bed zorgen, maar wel de lucht die tussen die vulling zit? De luchtlaagjes tussen de veren of vezels creëren de nodige isolatie. Zo houden ze jouw lichaamswarmte op temperatuur onder het deken en krijg je het warm in bed. Vergeet dus zeker niet je kussen en dekbed goed op te schudden voor je je bed inkruipt.

Krijg je je beddengoed niet meer zo ‘fluffy’ opgeschud zoals het zou moeten? Laat je dekbed dan grondig reinigen of vervang het door een nieuw. De levensduur van een kussen ligt rond de drie jaar. Voor een kwalitatief dekbed reken je rond de 7 à 10 jaar, mits correct onderhoud.

3. Sfeer doet ook wat

Nestel je je ook overdag al eens op je bed, met een goed boek of je favoriete serie? Ook dan kan je zorgen voor een heerlijk knus en warm bed. Verdeel een aantal extra kussens over je bed en drapeer een zacht dekentje over je benen. Om het verwarmend effect te versterken, kan je twee dekentjes over elkaar leggen. Zo creëer je zelf een isolerende luchtlaag tussen de dekentjes.

4. Winterse check-up

Een bed gaat lang mee, maar niet eeuwig. En van zodra de kwaliteit van je bed erop achteruitgaat, gebeurt hetzelfde met de kwaliteit van je slaap. Je maakt er dus best een gewoonte van om elke winter enkele zaken te checken:

 

5. Een lage verwarming… voor een warmer bed

Het lijkt misschien een tegenstelling, maar voor een warme nacht hoef je de verwarming in je slaapkamer niet aan te zetten. Een warm bed hangt namelijk niet af van de omgevingstemperatuur. Het is je eigen lichaamswarmte die jou – dankzij de isolatie van een kwalitatief dekbed – opwarmt. Dat effect vergroot natuurlijk als je gezellig dicht tegen je bedpartner aankruipt 😉
Wil je je kamer op voorhand toch een beetje opwarmen? Stel de temperatuur van je verwarming dan niet te hoog in, want dat kan je nachtrust zelfs verstoren.

Droom jij van een warmer bed? Kom snel langs in één van onze winkels en ontdek je nieuwe matras én warm dekbed.

Hier vind je je nieuwe matras én lekker warm dekbed

Warme bedtip van Valerie: “De warmwaterkruik van moeke”

“Als ik het écht koud heb in bed, vul ik weleens zo’n ouderwetse warmwaterkruik. Dat katapulteert me meteen terug naar de koude nachten vroeger bij mijn moeke. Daar prijkten tijdens de winter de ijsbloesems zelfs aan de binnenkant van de enkele beglazing. We kregen dan allemaal een kruik om het extra warm te krijgen. Niet dat dat nodig was, met alle dekens die ze op ons legde (lacht). Maar dat gaf me altijd een zalig gevoel.”