Wat is een boxspring?

Iedereen heeft wel al gehoord van een boxspring. En als je écht in een kwalitatief bed wil slapen, is dit de beste keuze. Zowel voor je lichaam als voor je geest. Maar wat is een boxspring eigenlijk?

Wat is een boxspring?

Vrij vertaald is een boxspring een ‘bak met veren’.

Met een boxspring bedoelen we enkel het onderstel waarop de matras ligt. Dit onderstel bestaat uit een houten frame, pocketveren en een toplaag van comfortschuim. Het houten frame is uiteraard nodig om de stevigheid te garanderen. De pocketveren in de boxspring zorgen niet alleen voor een hemels, maar ook een ergonomisch ligcomfort en het comfortschuim aan de boven- en zijkanten van de boxspring maken het geheel ‘soft touch’.

Onze slaapadviseurs helpen je bij de samenstelling van je eigen boxspring. Welke maat past in je slaapkamer?  Welke stijl vind je mooi? Met een hoofd- en een voetbord? Welke kleur of materiaal verkies je voor de bekleding van de boxspring?

Het zijn allemaal vragen waar onze slaapadviseurs wel raad mee weten.

Hoe is een boxspring samengesteld?

Het onderstel van een boxspring is meestal gemaakt van een houten of metalen frame met daarin veren of spiralen die ondersteuning bieden aan de matras. De veren in het onderstel zijn verdeeld in verschillende zones om extra ondersteuning te bieden aan specifieke delen van het lichaam, zoals de schouders, de rug en de heupen. Dit zorgt voor een goede lichaamshouding tijdens het slapen.

De matras van een boxspring kan verschillende soorten vering hebben, zoals pocketvering. Pocketvering bestaat uit individueel verpakte veren die onafhankelijk van elkaar bewegen, waardoor de matras zich beter aanpast aan de contouren van het lichaam.

wat is een boxspring?

Waarom is een boxspring zo populair?

Een boxspring is populair vanwege het comfort dat het biedt. De vering in het onderstel en de matras zorgen voor een goede ondersteuning van het lichaam tijdens het slapen, wat leidt tot een betere nachtrust. Bovendien biedt een boxspring vaak een stijlvolle uitstraling die goed past in elk interieur.

Een ander voordeel van een boxspring is dat het hygiënischer kan zijn dan andere bedden. Doordat de matras bovenop het onderstel ligt, kan er meer lucht doorheen stromen en kan het bed beter ventileren, wat de groei van schimmels en mijten kan verminderen. Bovendien zijn veel boxsprings voorzien van afneembare en wasbare hoezen, wat het gemakkelijker maakt om het bed schoon te houden.

Kortom, een boxspring is een comfortabel en stijlvol bed dat bestaat uit een onderstel, een matras en eventueel een topmatras. Het biedt goede ondersteuning tijdens het slapen en is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een bed dat zowel comfortabel als hygiënisch is en past in het slaapkamerinterieur.

Lees meer over de boxsprings van Sleep Design of laat je meteen begeleiden in één van onze winkels.