“Je slaapkamer is voor jezelf. Doe gewoon wat voor jou goed voelt”

slaapadviseur koen sleep design lommel

Interview met Koen, slaapadviseur met grenzeloze dromen

Al een decennium lang geeft Koen Bogaerts onze klanten eerlijk en professioneel slaapadvies. Tijd om deze sympathieke slaapadviseur met gevoel voor humor in de kijker te zetten.

Wie is Koen en wat zijn z’n passies? We zetten ons met een koffietje rond de tafel voor een interessant, ludiek en vooral inspirerend gesprek.

Koen, wat is jouw functie bij Sleep Design precies?

“Ik ben slaapadviseur in Lommel. Al meer dan 11 jaar begeleid ik onze klanten in hun zoektocht naar een nieuw bed. Welke matras is het meest geschikt voor hun lichaam en slaaphouding? Hoe past het bed bij hun slaapkamerinterieur? Wij slaapadviseurs gaan in op de wensen van de klant. Tegelijkertijd geven we professioneel advies en zorgen we ervoor dat het bed binnen het hele plaatje past.”

Hoe belangrijk is de look & feel van een slaapkamer volgens jou?

“Dat ligt eraan … Hoe bekijk jij je slaapkamer? Maak jij je bed elke ochtend volledig op, met lakens die perfect liggen en de kussens mooi geordend? Dan moet alles perfect kloppen. Van de kleur van het bedframe tot bijpassende lakens en kussenslopen. Zelf ben ik hier wel graag mee bezig. Ik heb oog voor kleur en structuur en stem de bekleding van je bed en het bedlinnen mooi op elkaar af.

De meesten zijn hier echter niet zo mee bezig. Het belangrijkste is de kwaliteit van je bed en matras, zodat je de beste nachtrust hebt die je je maar kunt wensen.

Je slaapkamer is iets voor jezelf. Voor de rest komt niemand er. Je moet gewoon kiezen wat voor jou goed voelt.”

Heb jij een favoriete stijl?

“Goh … Elke stijl kan mooi zijn. Landelijk, super modern, strak, … Je moet vooral trouw blijven aan de stijl die jij mooi vindt en kunnen combineren. Maar dat kunnen er veel niet (lacht). Gelukkig help ik hen daar met veel plezier mee.”

Welke vraag krijg je het vaakst van je klanten?

Alles draait om de hardheid van de matras. Klanten vragen me meestal wat het beste is: een harde of een zachte matras? En laat dat nu net een vraag zijn die moeilijk te beantwoorden is. Wat de ene hard vindt, is voor de ander te zacht. En omgekeerd. Je moet zelf aanvoelen wat het beste is voor je rug.

Jammer genoeg hebben heel wat mensen vooroordelen over de hardheid van een matras. Ze willen absoluut een harde matras. Of net een zachte. En ze stappen daar niet snel vanaf. Maar daar weet ik wel raad mee. Ik laat hen eerst een matras uitproberen van medium hardheid. En van daar gaan we vergelijken. Uiteindelijk komen we er wel.”

Wat vind jij – naast slapen – lekker rustgevend?

“Slapen doe ik ontzettend graag. En véél! (lacht)

Daarnaast kan ik ook echt genieten van een stevige wandeling in de natuur. En een goed boek. Vroeger kocht ik altijd stapels literatuur bij de boekhandel. Het gevoel en de geur van een nieuw boek, dat vind ik geweldig. Maar onlangs heb ik het plezier van een e-reader ontdekt. Zo heb je altijd al je favoriete boeken op zak. ‘t Is gewoon zo handig. Zeker als je op vakantie gaat en een reeks boeken wilt verslinden.”

Over vakantie gesproken: wat is jouw droombestemming?

“Mijn vrouw en ik zijn helemaal verknocht aan de natuur en cultuur van de Griekse eilanden. Vroeger gingen we meestal naar Kreta, maar onlangs hebben we ook Lesbos ontdekt. We zijn helemaal thuis op de eilanden. Lekker eten, gezellige mensen en totale rust. Daar gaan we ons pensioentje doorbrengen!”

Heb je een ochtend- en/of avondritueel?

“Een avondritueel heb ik niet. ‘s Ochtends heb ik gewoon tijd nodig om wakker te worden. Laat me op m’n gemak m’n koffietje drinken en dan ben ik helemaal klaar voor de dag. ‘t Is niet dat ik een slecht humeur heb. Ik heb gewoon even tijd nodig.” (glimlacht)

Met welk wekkergeluid word je wakker?

“Ik heb gewoon een standaard wekkergeluid. Zo eentje dat van stil naar harder gaat. Da’s aangenaam om wakker te worden. Maar ik snooze dan nog wel vijf keer.” (lacht)

Om af te ronden: Koen, wat is jouw grootste droom?

Blijven dromen. Dát is mijn grootste droom. Als je dromen uitkomen, dan heb je er geen meer. Ik vind alles leuk wat er in het verschiet ligt.”

Dankjewel, Koen, voor dit ontzettend gezellige en inspirerende gesprek. We wensen je nog vele jaren als slaapadviseur toe. En natuurlijk tal van vakanties en een pensioen onder de Griekse zon.

Wil jij je persoonlijk laten inspireren door slaapadviseur Koen? Spring dan zeker binnen in onze winkel in Lommel.