“Een betere slaapkwaliteit leidt tot een betere levenskwaliteit”

slaapadviseur interview Björn Sleep Design Putte

Interview met Björn: slaapadviseur, interieurliefhebber en levensgenieter

Maak kennis met Björn, onze nieuwste collega sinds maart 2023. Hij staat onze klanten in Putte bij met enthousiast én professioneel slaapadvies.

Maar wie is Björn en wat drijft hem? We gingen eens langs bij hem in de winkel voor een gezellige en boeiende babbel.

Dag Björn, blij dat jij onze nieuwe slaapadviseur bent. Vertel eens iets meer over jezelf.

“Ik kom uit Mortsel en ben 43 jaar. Ik heb heel m’n carrière in de retail gewerkt. Vooral in de kledingsector. Sinds een jaar of vijf ben ik ook intensief bezig met interieur. Voordat ik bij Sleep Design begon, verkocht ik namelijk badkamers.”

Waarom deze overstap naar bedden en slaapadvies?

“Bedden zijn een tof product, en ik stond te popelen om me erin te verdiepen. Iedereen slaapt graag en het liefst zo comfortabel mogelijk. Ik zie het als een uitdaging om onze klanten het juiste slaapadvies te geven en hen te begeleiden naar een boxspring en matras op maat. Ik wil hun levenskwaliteit verbeteren via hun slaapkwaliteit. Want wie goed slaapt, heeft een comfortabeler leven. Daar wil ik dolgraag aan bijdragen.”

Hoe belangrijk is de uitstraling van een slaapkamer?

“Beschouw je slaapkamer als het verlengde van je interieur. De meeste mensen denken aan de inrichting van hun living, bureau, keuken en badkamer. Maar ze vergeten hun slaapkamer. En die moet écht binnen het totaalplaatje passen.

Uiteraard is je slaapcomfort het belangrijkste. Probeer dus een goede balans te vinden tussen esthetiek en slaapkwaliteit.”

Hoe ziet jouw droomslaapkamer eruit?

“Ik hou van een clean interieur. In m’n slaapkamer heb ik graag lichte en zachte kleuren, zoals witte tinten en pastelkleuren. Da’s echt mijn stijl.

Ook in het design van m’n droombed hou ik het strak: twee mooie boxsprings, zonder hoofdbord. Oatmeal 223 van Aristide vind ik een prachtige stof als bedbekleding. Er zit een heel subtiel spikkeltje in, meer niet. En meer moet dat voor mij ook niet zijn. Ik wil een slaapkamer die rust geeft.”

Wat zijn de slaapkamertrends voor de lente en zomer van 2023?

“Ik zie een mooie mix van trends in onze dekbedovertrekken. Enerzijds zijn bloemmotiefjes weer helemaal in. Zowel weelderig als subtiel. Aan de andere kant is er veel vraag naar pastelkleuren. Wij hebben dan ook voor ieders smaak het juiste in huis.”

Welke slimme slaaptips heb je voor onze klanten en de lezers van dit interview?

“Je slaaphouding is ontzettend belangrijk voor je slaapkwaliteit én voor je lichaam. Buikslapen is absoluut niet goed. Op termijn zorgt dit voor rug- en nekklachten. We raden het dan ook aan om buikslapen te vermijden. Neem daarentegen een open “body language” aan in bed. Kruis je voeten of benen niet, maar spreid je lichaam.

Ga ook voor de juiste combinatie van je hoofdkussen en je matras. Vaak kiezen we OF een goede matras, OF een goed kussen. Maar het is eigenlijk een en-en-verhaal. Stem je matras én je hoofdkussen af op je lichaam en slaaphouding.”

Draaide jij je matras elk seizoen voordat je bij Sleep Design kwam werken?

“Eerlijk: ik heb altijd gehoord dat dat moet, maar heb het eigenlijk nooit toegepast. Nu ga ik dat zeker wél doen. Elk seizoen je matras draaien en keren is heel belangrijk voor je slaapcomfort en de levensduur van je matras.

Het eerste wat op de to do-lijst van m’n partner en mij staat? Een matras van Sleep Design kopen. Mét bijhorende kussens natuurlijk!”

Wat vind jij – naast slapen – rustgevend?

“Ik ben wel een werkpaard. Ik kan me uren verdiepen in interieurdesign. Daarnaast kan ik ook wel genieten van een bezoekje aan de bioscoop, lekker gaan uiteten, zwemmen, en vooral reizen. Véél reizen! M’n favoriete bestemmingen tot nu toe zijn Lissabon en Porto. Het volgende op onze bucketlist: Santorini in Griekenland.”

Heb jij een ochtend- of avondritueel?

“Ik ben meer een ochtendmens. Ik vind het zalig om ‘s morgens gewekt te worden door de opkomende zon. En dan drink ik m’n kopje koffie. ‘s Avonds val ik meestal vroeg in slaap op de zetel. Tenminste, wanneer we niet op restaurant gaan, want dat doen we toch zeker twee keer per week.” (lacht)

Dankjewel, Björn, voor dit leuke gesprek en voor je slaaptips. We wensen je nog een geweldige carrière als slaapadviseur bij Sleep Design toe!

Wil jij nóg meer professioneel slaapadvies van Björn? Ga dan zeker bij ‘m langs in onze winkel in Putte.