Een kussen is een kussen?

Je weet waarschijnlijk dat een matras ongeveer 10 jaar meegaat en dat ze dan haar beste tijd heeft gehad. Wanneer je best je kussen vervangt, is minder goed bekend. Uit een uitgebreid onderzoek is gebleken dat je best elke 3 jaar je kussen vervangt.

Waarom zo snel? Je hoofd is, relatief gezien, het zwaarste deel van je lichaam. Dat hoofd ligt gemiddeld elke nacht 8 uur op hetzelfde kussen rond te draaien. Reken daarbij dat iedereen zweet ’s nachts en je huid talg afscheidt en je begrijpt dat het niet abnormaal is dat een kussen na 3 jaar zijn beste tijd heeft gehad.

Bovendien is het belangrijk dat je bij de aankoop van een nieuwe matras even nagaat of je kussen hierbij nog past. Een matras en een kussen horen immers samen. Hoe zachter het matras, hoe meer je schouders inzakken, des te lager je kussen hoort te zijn. Bij een harde matras hoort doorgaans een dikker kussen. En dan mogen we je slaaphouding niet over het hoofd zien. Buikslapers hebben een dunner kussen nodig, zijslapers dienen dan weer extra rekening te houden met de breedte van hun schouders.

Je ziet, een kussen is niet zomaar een kussen….. Kom gerust langs in één van onze winkels zodat we samen voor jou het juiste kussen kunnen kiezen.