“Ventileer je slaapkamer, maar ook je emoties”

slaapadviseur sarah

Interview met Sarah Bollens: vroeger prinses, vandaag slaapadviseur in Sint-Truiden

Onze winkel in Sint-Truiden mag de laatste tijd heel wat nieuwe talenten verwelkomen. Want enkele maanden na Lies, staat ook kersvers winkelverantwoordelijke en slaapadviseur Sarah er met een brede glimlach voor je klaar. Sarah is een enthousiaste dieren- én mensenvriend die er haar passie van maakte om rust te brengen in ieders leven. Wij vleiden ons even neer op het dichtstbijzijnde bed en stelden Sarah enkele persoonlijke vragen.

 

Sarah, wat is je functie bij Sleep Design?

“Ik heb eerst het klappen van de zweep geleerd, tijdens een interne opleidingsperiode in de Sleep Design-winkels in Lommel en Genk. Sinds kort ben ik winkelverantwoordelijke in Sint-Truiden. Maar je loopt me op drukke momenten ook nog tegen het lijf als slaapadviseur in de andere winkels.”

 

Waarom is dit jouw droomjob?

“Twintig jaar geleden zei ik altijd dolenthousiast dat ik prinses wilde worden”, glimlacht Sarah. “Maar even serieus. Ik had nooit verwacht dat ik in de verkoop terecht zou komen. Ik behaalde een bachelor in orthopedagogie, maar merkte tijdens mijn stage al dat ik niet echt gemaakt ben voor een job in de zorg. Ik trok me alles te veel aan en kon geen rust vinden. En dat is toch belangrijk voor mij.”

“Ik heb lang getwijfeld over wat ik dan wél wilde doen. Ik ben altijd graag bezig geweest met de look and feel van woningen, zowel op het vlak van interieur als exterieur. Tijdens mijn eerste job in de verkoop – mijn specialisatie was gordijnen – besefte ik dat ik me uren kan bezighouden om van een huis een thuis te maken. Ik heb ook nood aan sociaal contact en haal enorm veel energie uit mensen helpen en oprecht blij maken.”

 

Heb jij een ochtend- en/of avondritueel?

“Een ochtendritueel al helemaal niet (lacht). Ik ben absoluut geen ochtendmens. Slapen is zo zalig … ‘s Avonds vind ik het vooral belangrijk om rust en ontspanning te vinden. Ik heb eerst een uurtje of twee me-time nodig voordat ik onder de wol kruip.”

 

Wat doe je het liefst wanneer je niet slaapt of werkt?

“Tijd doorbrengen met m’n twee schatjes van honden. Daarnaast ben ik recent afgestudeerd als hondeninstructeur. Sindsdien begeleid ik baasjes en hun trouwe viervoeters minstens één keer per week. Verder game ik graag en ga ik weleens een glaasje drinken met vrienden.”

 

Onder welk soort dekbed slaap jij het liefst?

“Tot nu toe heb ik mijn draai altijd gevonden onder synthetische en dubbele dekbedden. Die zijn lekker dik en warm in de winter, en in de zomer voelen ze heerlijk licht en fris. Ik slaap trouwens altijd met het raam open. Of het nu snikheet is of vriest dat het kraakt.”

 

Draai en keer jij je matras elk seizoen?

“Nu ik bij Sleep Design werk, doe ik dat wel, ja. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het ervoor nog niet deed. Als niemand je daar attent op maakt, kan je zoiets niet weten. Nu besef ik natuurlijk hoe belangrijk het is om elk seizoen je matras te draaien en keren. Je matras gaat veel langer mee en je behoudt je slaapcomfort.”

 

Ondervond je zelf ooit het verschil tussen een ‘gewone’ matras en een matras op maat?

“Ik had voordien nog nooit een matras op maat gekocht. Voorlopig kan ik er dus nog niet van meespreken. Binnenkort heb ik echter mijn eerste bed op maat van mijn slaapgewoontes in huis. M’n lichaam gaat me hiervoor ongetwijfeld dankbaar zijn (lacht).”

 

Volg je thuis de trends in slaapkamerinrichting? Of heb je een eigen stijl?

“Voor mij zijn gezelligheid en een ‘open gevoel’ in huis het allerbelangrijkste. Dat gaat volgens mij gepaard met natuurlijke, lichte tinten. Thuis vervang ik elk seizoen mijn kussens, dekentjes, bloemen en decoratie om een gepaste sfeer te creëren.”

 

Welke vragen krijg je het vaakst van klanten?

Wat zou jij zelf doen? Die vraag krijg ik vaak. Dan gaat het vooral over de kleuren van bedden of bedovertrekken. Of over de combinatiemogelijkheden van kleuren. Natuurlijk stellen klanten mij ook veel vragen over de levensduur, de samenstelling en de kwaliteit van onze verschillende bedden en matrassen.”

 

Stel, je mag ons één belangrijke slaaptip geven. Welke is dat dan?

“Ventileren. En dan heb ik het niet enkel over frisse en gezonde lucht in de slaapkamer. Dat is uiteraard heel belangrijk, maar ook als persoon moet je je emoties kunnen ventileren. Want alleen zo vind je rust en kruip je ontspannen je bed in.”

 

Ten slotte, Sarah: wat is jouw grootste droom?

“Goh, dit vind ik een moeilijke vraag, eerlijk gezegd … Vroeger had ik iets materialistisch geantwoord, zoals ‘een groot huis met een mooie Range Rover op de oprit’. Nu denk ik daar helemaal anders over. Oprecht gelukkig zijn en een goede gezondheid voor mezelf en de mensen die ik graag zie … Daar zou ik al enorm blij mee zijn. Als ik mijn familie voor altijd bij me kon houden, zou ik de gelukkigste mens op aarde zijn.”

 

Bedankt voor de mooie woorden, Sarah.  We wensen je een topcarrière toe bij Sleep Design. Wil je Sarah persoonlijk ontmoeten? Kom dan langs in onze winkel in Sint-Truiden.