Nieuw bed kopen? Bereid je voor met deze vragen

belgisch bed kopen bij Sleep Design 16

 

[UPDATED 12/10/2021] Een nieuw bed kopen doe je niet zomaar. Enerzijds omdat je bed zo’n grote invloed heeft op je nachtrust en bijgevolg op je leven. Anderzijds omdat een kwalitatief bed voor de meeste mensen een behoorlijke investering betekent. Natuurlijk kan je je bij de aankoop van een nieuw bed laten adviseren door een expert. Andere aspecten kan je als ‘leek’ echter perfect zelf inschatten. Hieronder verzamelden we enkele vragen die je jezelf kan stellen ter voorbereiding van je aankoop.

 

“Hoeveel ruimte heb ik voor mijn nieuw bed?”

Wil je als koppel een nieuw bed kopen? Hoe breder het bed, hoe minder je elkaar ‘stoort’ tijdens het slapen. Verder bepaal je de ideale lengte van je bed door 20 centimeter bij je lichaamslengte bij te tellen. Iemand van 1m90 ligt dus het meest comfortabel in een bed van 2m10. Daarnaast moet je natuurlijk de beschikbare ruimte in het achterhoofd houden. Want een bed dat je volledige slaapkamer inneemt, is niet erg praktisch.

 

“Wil ik één grote of twee aparte matrassen?”

twee aparte matrassen of dubbele matras?

Strikt genomen zijn twee aparte matrassen beter om ergonomisch correct te slapen. Iedereen heeft namelijk een eigen unieke lichaamsvorm en slaapstijl. Aan de andere kant biedt één grote matras voor twee personen meer het gevoel dat je samen slaapt. We zien iets meer mensen die om die reden een nieuw bed kopen met één matras. Weeg voor jezelf dus even de voor- en nadelen van beide mogelijkheden af. Als koppel is het zeker nuttig om hierover samen te beslissen.

 

“Wil ik een vast of een verstelbaar nieuw bed kopen?”

Wil je je benen af en toe omhoog leggen of kijk je veel tv in bed? Dan is een elektrisch verstelbaar bed waarschijnlijk de beste optie voor jou. Denk je dat je de geavanceerde functies van een verstelbaar bed niet vaak of nooit zal gebruiken? Kies dan voor een vast bed zonder elektronische snufjes.

 

“In welke stijl wil ik een nieuw bed kopen?”

stijl van nieuw bed

Bij Sleep Design maken we onze bedden in uiteenlopende kleuren, materialen en stijlen. Je stelt je bed dus volgens jouw persoonlijke stijl samen. Hou je het eenvoudig en strak door een bed zonder hoofdbord te kiezen? Of ben je net fan van een hoofdbord met 120 knoopjes in? Ga je voor een stof- of leatherlook? Stap je graag hoog of laag in? Welke kleuren passen het best bij je slaapkamer? Stuk voor stuk vragen waarover je op voorhand al eens kan nadenken.

Bovenstaande vragen zijn niet allemaal even eenvoudig te beantwoorden. Voel je dan ook niet verplicht om er vóór je bezoek aan een van onze winkels al mee aan de slag te gaan. Onze slaapadviseurs helpen je graag om knopen door te hakken en een bed samen te stellen waar je jarenlang plezier van hebt. Laat je voor stijl en comfort begeleiden door onze slaapadviseurs.