Je slaapkamer koel houden in de zomer: zo doe je dat!

Slaapkamer koel houden beter slapen

Wie het weerbericht goed in de gaten heeft gehouden weet dat het de komende dagen warm wordt. Tropisch warm. Allemaal leuk en gezellig, totdat de warmte in huis zit en je slaapkamer zich omdoopt tot een broeierige privésauna… Gelukkig zijn er een aantal tips die je helpen om het hoofd én je slaapkamer koel te houden in de zomer. Wij delen ze graag met jou.

5 originele tips voor een koele en verkwikkende nachtrust in de zomermaanden

Tip 1: kies het juiste bedtextiel

Synthetische materialen zijn geen aanrader in de zomer. Deze houden de warmte namelijk gemakkelijk vast. Natuurlijke materialen zoals katoen, zijde en tencel daarentegen, zijn ideaal voor je dekbedovertrek, kussen, laken en dekbed.

Tip 2: hang je natte was in de slaapkamer

Natuurlijk oogt het idyllisch om je pasgewassen zomerkleedje aan een old school was draad te laten drogen. Maar wist je dat je beter slaapt als je jouw wasgoed voor de verandering eens in je slaapkamer laat drogen? Want als de natte stoffen binnen opdrogen, blijft de lucht in je slaapkamer koeler en vochtiger.

Tip 3: ga voor de juiste matras

De zogenaamde ‘afdeklagen’ of ‘comfortlagen’ van je matras helpen je snel overtollige warmte kwijtgeraken. Vooral kwaliteitskoudschuim en -latex staan bekend om hun superieure ventilatie. Traagschuim daarentegen heeft een gesloten celstructuur en houdt de warmte vast, waardoor je het warm krijgt en gaat zweten.

Tip 4: laat je voeten uitsteken

Met deze tip heb je vast zelf al geëxperimenteerd: je deken op je lichaam houden voor het gezellige gevoel, maar wel je voeten eronderuit laten piepen. Zo kan de warmte via je enkels ontsnappen. Om dezelfde reden koelt je lichaam ook wat af als je voor het slapengaan even een lauwwarm voetbad neemt.

Tip 5: vul een warmwaterkruik

… maar niet met warm water natuurlijk. Slingert er nog ergens een warmwaterkruik in huis rond? Vul deze dan met koud water en steek ze in de koelkast of diepvriezer. Nadien gaat ze mee in bed voor een fris gevoel gedurende de hele nacht. 

Ziezo, je slaapkamer koel houden was nog nooit zo gemakkelijk. Experimenteer zeker eens met bovenstaande tips en geniet van een verkwikkende nachtrust. Ook tijdens broeierige temperaturen.

Op bedvakantie als alternatief voor een exotische zomerreis?

De coronacrisis wijzigde het aankooppatroon van de Belg fors. De renoverende medemens speurt naar renovatiespullen in doe-het-zelf zaken. Zwembadbouwers graven zich de ziel uit het lijf om de vraag naar zwembaden te volgen. En bij fietsenhandelaars schuiven sportievelingen aan tot op de stoep.

Maar wist je dat ook opvallend veel mensen op dit moment investeren in een nieuw bedDe verklaring ligt voor de hand. De komende maanden staan in het teken van de ‘staycation’. Een – intussen bijna grijsgedraaid – modewoord dat erop wijst dat we massaal onze vakantie in eigen land doorbrengen. Wel, als we dan toch thuisblijven, doen we dat graag in alle gezelligheid en comfort. 

Ontdek snel je nieuwe matras en/of fris beddengoed in één van onze winkels