Vind rust tijdens de solden: nu tot 25% korting op je matras!

Dé slaapkamertrends van 2021

dekbedovertrek saliegroen

Een kleurverschuiving, natuurlijke materialen en slaapcomfort. Dat is waar het in de slaapkamer nu om draait. Wat zijn de specifieke slaapkamertrends in 2021? Wel, onze eigen Valerie Haesendonckx (zaakvoerder Sleep Design) zet ze graag op een rijtje.

 

Even kleur bekennen

Prent twee woorden goed in je hoofd: praliné en saliegroen. Want dit zijn dé twee kleuren die de slaapkamers in België – en ver daarbuiten – deze zomer zullen veroveren. De tinten duiken zowel op in dekbedovertrekken als op jouw slaapkamermuren. En het ziet ernaar uit dat die trend zich voortzet tijdens de winter.
In de bekleding van bedden tekent zich een andere tendens af: een verschuiving naar het donkere. Vooral donkerbruin is terug van heeeeel lang weggeweest.

 

Nodig de natuur uit in je kamer

De laatste jaren krijgen we weer meer voeling met de natuur. En dat schemert ook door in de slaapkamer: door te kiezen voor natuurlijke materialen halen we ‘buiten’ naar binnen.

Zeker op vlak van gezondheid en slaapcomfort is dat een goed idee. Waarom bijvoorbeeld geen planten in je slaapkamer zetten? Die zuiveren namelijk de lucht, waardoor de kwaliteit van je slaap er aanzienlijk op vooruit gaat.

Weet je welk modeverschijnsel trouwens weer helemaal hip is? Kasjmier. En dan hebben we het niet over kasjmier sjaaltjes of truitjes. Nee. Deze superfijne wol is de perfecte isolerende laag in je matras. Dankzij zijn unieke eigenschappen werkt kasjmier in de zomer verkoelend, en in de winter is het lekker warm. Als je wil investeren in een matras van de hoogste kwaliteit, denk dan aan kasjmier.
Maar ook gewone schapenwol is erg in trek. Heb je ooit een dekbed van schapenwol uitgeprobeerd? Dan wil je niets anders meer!

 

Wat is passé, en wanneer ben je mee?

Ben je op zoek naar een nieuw bed? Hou dan dit in het achterhoofd: de leatherlook is verleden tijd. En daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste is leatherlook niet zo sterk als velen denken. Ten tweede is leatherlook minder goed bestand tegen water dan je zou vermoeden. Wanneer je je leatherlook bedbekleding vaak met water afwast, kan er slijtage ontstaan.

90% van de bedden die we vandaag maken, bekleden we met stof. De vraag naar stoffen bedbekleding is al een tijdje groot, en dat zal nog wel een hele tijd zo blijven.

Als alternatief voor de leatherlook heb je twee opties: bedbekleding van natuurlijke stoffen of van synthetische stoffen.

 

Bedbekleding van natuurlijke stoffen

Zowel wol als katoen zijn comfortabel en voelen zacht aan. Wol is niet alleen ademend. De stof heeft ook een aantal niet te versmaden positieve eigenschappen: het blijft lang mooi, is van nature zelfreinigend en is op de koop toe nog eens brandwerend. Katoen heeft dan weer als voordeel dat het gemakkelijk te verven is, waardoor de kleuring veel dieper doordringt.
Ten slotte is er ook nog linnen. Bedbekleding van linnen ziet er ronduit prachtig uit. Dus als je net dat beetje meer stijl in de slaapkamer wilt, is dit de juiste keuze. Let wel: linnen is kwetsbaar en minder duurzaam dan de andere stoffen.

 

Bedbekleding van synthetische stoffen

Heb je bedbekleding nodig voor intensiever gebruik, zoals bijvoorbeeld in een hotel of B&B? Dan kies je best voor kunststoffen zoals polyester of nylon. Dergelijke kunstvezels zijn goed bestand tegen slijtage, kleurvast en gemakkelijk te reinigen. Het nadeel van deze materialen is dat ze minder goed vocht opnemen, en dus minder ademen.

 

Nachtkastjes horen er weer bij

Nachtkastjes, ken je ze nog? Ze waren een tijd in de vergetelheid geraakt. Want de laatste jaren namen we genoegen met een tafeltje naast ons bed. Maar de jongste tijd hechten we opnieuw meer belang aan orde in de slaapkamer, en de goede nachtrust die daarmee gepaard gaat. Daarom geven we opnieuw de voorkeur aan een volwaardig nachtkastje, met een lade om bijvoorbeeld onze gsm’s, horloges of boeken in op te bergen.

 

Voilà, nu ben je weer helemaal mee met de internationale slaapkamertrends van 2021. Heeft jouw bed of slaapkamer ook een update nodig? Dan zien we je graag terug in een van onze Sleep Design-winkels!