Een bed op maat: van levensbelang of overbodige luxe?

herfstsolden 2023 bed van sleep design met donkere tinten

GESCHREVEN DOOR: Philippe Haesendonckx

 

Snel even een bed kopen? Nee, zo werkt dat niet. Je slaapt er namelijk zo’n 8 uur per nacht in, en dat jaren aan een stuk. Dus investeer je best de nodige tijd en aandacht in een bed op maat van jouw leven. Vergeet de stockbedden en -matrassen: in deze blog kom je te weten hoe je een bed kan personaliseren, zodat het aangepast is aan jouw lichaam en slaapgewoontes. Sleep Design is de enige slaapspecialist in België die zijn bedden in een eigen atelier vervaardigt. Zaakvoerder Philippe Haesendonckx is dus goed geplaatst om uit te leggen hoe je een bed op maat samenstelt. 

Je bed is niet gewoon een meubel dat er mooi moet uitzien, of dat moet passen bij de rest van je slaapkamer. De uiterlijke eigenschappen zijn mooi meegenomen. Maar eerst en vooral moet je denken aan je eigen gezondheid.

De gemiddelde persoon brengt een derde van z’n leven door in bed. Bovendien hebben je slaapomstandigheden een enorme invloed op je mentale en fysieke toestand. Als je matras jouw lichaam niet voldoende steun biedt, krijg je te kampen met rugklachten. En als je slecht slaapt, heeft dat een negatieve impact op je mentale veerkracht. Daarom loont het de moeite om te kiezen voor een bed op maat, aangepast aan jouw lichaam en slaapgewoontes.

 

Hoe zit een ‘gezond’ bed in elkaar?

Een bed op maat maken, daar komt wel een en ander bij kijken. Je denkt waarschijnlijk spontaan aan de afmetingen van je bed en je matras. Maar ook de materialen in de matras en het bedframe hebben invloed op de kwaliteit van het bed … en dus op jouw slaapcomfort.

Een goede matras is een goed begin

Een bed op maat vertrekt vanuit de verschillende materialen waaruit je je matras opbouwt: 

Er zijn harde en zachte matrassen. Maar welke matras het best bij je past, is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en lichamelijke kenmerken. De positie waarin je slaapt bijvoorbeeld. De hoeveelheid zweet die je ’s nachts aanmaakt. Of je gevoeligheid voor koude. We combineren onze materialen dan ook op uiteenlopende manieren. Om de treffende combinatie te vinden, doorloop je best twee stappen:

Kies jouw bedframe op maat

Welk bed past er in je slaapkamer? Welke kleur vind jij mooi? Wil je een hoofd- en voetbord? Welk type bekleding of stoffering geniet jouw voorkeur? Ook voor het uitkiezen van je bedframe vertrouw je best op de expertise van een slaapadviseur. Zij stellen in onderling overleg een bed op maat samen:  

 

Ben jij toe aan een nieuw bed op maat van jouw leven en slaapbehoeften? Maak dan nu een afspraak in een van onze winkels, of spring gewoon binnen voor een goede babbel met onze slaapadviseurs.

Onze slaapadviseurs helpen je een bed op maat kiezen

Een degelijk bed kiezen is met andere woorden geen sinecure. Gelukkig zijn de slaapadviseurs van Sleep Design er om je daarbij te helpen: 

- We luisteren eerst naar jouw wensen, noden, slaapgewoontes en eventuele slaapproblemen. Zo vormen we ons een beeld van wat jij nodig hebt voor een deugddoend slaapcomfort.

- Maar we doen meer dan alleen luisteren We geven ook advies en informeren je over welk bed, welke matras, en welke materialen het best bij jou passen. En vooral ook over wat net géén goede keuze is voor jou. Want iedereen is anders.

Onze slaapadviseurs weten trouwens waarover ze spreken. Tijdens hun wittebruidsweken bij Sleep Design kregen ze allemaal een hands-on stage in ons atelier in Lommel. Daar leerden ze tot in de puntjes hoe onze vakmannen een bed op maat vervaardigen.