Bedden voor B&B’s kies je zo

bedden voor b&b's & hotels

Als eigenaar van een bed and breakfast of (boutique) hotel is het comfort en de beleving van je gasten je hoogste prioriteit. Natuurlijk kijken jouw bezoekers uit naar het interieur, het ontbijt en de ligging van je gastenverblijf. Maar ook een comfortabel bed prijkt bovenaan hun wensenlijstje. Want een uitgeruste gast is een tevreden gast. Hoe kies je nu de juiste bedden voor je B&B, zodat elke gast ‘s ochtends opgekikkerd wakker wordt? Wij vertellen je graag waar je op moet letten bij de aankoop van je bedden en matrassen.

 

Harde of zachte, lange of korte matras?

b&b bedden tannerie

Iedereen is anders. En dus heeft iedereen ook andere slaapgewoonten. Hoe kies je dan de juiste matrassen en bedden, zodat al je gasten kunnen genieten van een comfortabele nachtrust? Wat is de grootste gemene deler? Wel, een matras met gemiddelde hardheid is in dit geval de beste keuze. Zo zorg je er namelijk voor dat 90% van je gasten lekker slaapt.

De hardheid is één ding, de lengte van de bedden voor je B&B een tweede. Ook dat lijkt op het eerste gezicht een complexe vraag, maar het antwoord is vrij eenvoudig: kleine personen passen prima in een lang bed, maar grote personen niet in een kort bed. Qua lengte ga je dus best voor een langere matras van 210 cm. De groot uitgevallen gasten zullen je dankbaar zijn. En de kleinere gasten voelen zich de koning te rijk met al die extra ruimte. 🙂


Bestel je B&B-matrassen

 

Kies je voor één- of tweepersoonsbedden?

b&b bedden driehoekshoeve

Stel jezelf ook hier de vraag: wat werkt altijd en wat niet? Eenpersoonsboxsprings schik je zoals je wilt. Krijg je gasten over de vloer die liever apart slapen? Dan zet je deze bedden netjes uit elkaar. Ontvang je een koppel voor een romantisch weekendje in je bed and breakfast? Dan plaats je gewoon twee eenpersoonsboxsprings tegen elkaar. Deze flexibiliteit heb je niet wanneer je voor tweepersoonsbedden kiest.

Voor extra comfort leg je een tweepersoonstopper bovenop de bedden die je tegen elkaar schuift. Zo zorg je ervoor dat je gasten de groef tussen de twee bedden niet zien of voelen. Een topmatras vergemakkelijkt trouwens ook de opmaak van de bedden in je B&B of boutique hotel.

 

Hoe hou je de bedden in je B&B schoon en fris?

Dat je het linnen van je B&B-bedden na elk bezoek grondig wast, staat buiten kijf. Maar ook je bed en je matras moeten proper en hygiënisch blijven. Daarvoor kies je best voor matrassen en matrasbodems in ventilerende materialen.

Voor een goede ventilatie en frisheid is het ook belangrijk dat je de matrassen elk seizoen draait en keert. Een hygiënisch bed zorgt er bovendien voor dat mensen met een allergie geen last krijgen van kwaaltjes die hun verblijf verpesten (of zelfs vervroegd beëindigen).

Extra tip: maak het jezelf gemakkelijk. Kies voor boxspringmaterialen die eenvoudig te onderhouden zijn, zoals afwasbaar stof of leatherlook. Ga je voor het laatste, kies dan wel voor hoge kwaliteit.

 

Hoe duurzaam is jouw B&B?

Als je het verschil wil maken voor je gasten kies je – net als Sleep Design – voor duurzaamheid. Door voor je B&B matrassen en bedden van Belgische makelij – én samengesteld uit materialen van lokale leveranciers – aan te schaffen, verminder je meteen je impact op het milieu. Matrassen en bedbodems van hoge, Belgische kwaliteit zijn bovendien gemakkelijker te onderhouden en gaan jarenlang mee, zonder slijtage.

Extra tip: wist je dat je je versleten matrassen aan Sleep Design kan meegeven? Wij zorgen voor de verdere afhandeling.

Kies samen met onze slaapadviseurs de meest geschikte matrassen en bedden voor jouw B&B of boutique hotel.

Boek een afspraak.