Vind rust tijdens de solden: nu tot 25% korting op je matras!

De top 10 bedtime stories van Sleep Design in 2021

sleep design bed kopen 24

De feestdagen zijn in aantocht. Het jaar zit er bijna op. December is traditioneel dé uitgelezen maand voor leuke lijstjes en jubelende jaaroverzichten. En daar doen wij maar al te graag aan mee. Onze neus krulde om te weten welke slaaptopics onze bloglezers het meest konden behagen: daarom, speciaal voor jou, een overzicht van onze meest gelezen blogartikelen van 2021.

#10 Onze showroom in Genk is verhuisd

verhuis sleep design winkel genk

Nummer tien is meteen een opener van formaat. Want voor ons ging 17 april 2021 de geschiedenis in als ‘de dag dat de Genkse showroom verhuisde en verdubbelde’. Door onze uitgebreide collectie matrassen en bedden barstte de oude showroom uit z’n voegen. En dus gingen we op zoek naar een groter pand.

Die zoektocht eindigde exact 2,5 kilometer verderop, nog steeds op de Hasseltweg in Genk. Een stevige verbouwing later past de nieuwe showroom volledig in onze ‘Sleep Design’-stijl: 650 m² aan shopruimte, volledig ingerichte slaapkamerkubussen op ware grootte én een testzone die dubbel zo groot is. Iets waar we nog altijd met een warm gevoel op terugkijken. 

Lees alles over onze verhuis

#9 Zachte of harde matras kopen?

harde matras philippe haesendonckx

‘Slaap je nu het beste op een harde matras of op een zachte?’ Die belangrijke vraag houdt niet alleen de bezoekers van onze showroom bezig, ook onze lezers liggen er duidelijk van wakker. Figuurlijk dan toch. Daarom bevestigt Philippe in dit blogartikel de waarheden en doorprikt hij alle fabeltjes. Een ideaal feitje om mee uit te pakken tijdens aan de feestdis tijdens eindejaar ;).

Vind het antwoord op de vraag

#8 Je matras draaien? Een klusje voor elk seizoen

matras

Een kwalitatieve matras bereikt gemakkelijk een levensduur van 10 jaar. Dat decennium slaapgenot is haalbaar, op voorwaarde dat je hem goed behandelt natuurlijk. Elk seizoen je matras op een correcte manier draaien en keren zorgt ervoor dat hij langer meegaat: zo verdeel je de belasting over verschillende zones en stimuleer je vochtverdamping. 

Leuk weetje: dit is ook dé manier om contourvorming en schimmelvorming te bestrijden.

Wanneer en hoe je matras draaien?

#7 Welke matras kopen?

welke matras kopen

Nog zo’n rake vraag. En een moeilijke om te beantwoorden. Iedereen heeft namelijk een ander gewicht, een andere slaaphouding en een andere temperatuurvoorkeur. Een aantal factoren waarmee je best rekening houdt zijn de ondersteuning, ventilatie en de drukverdeling van je matras. Welke matras biedt jou het meeste comfort?

Ontdek het in dit artikel

#6 Lies Daenen, onze vliegende slaapadviseur

Bij Sleep Design is het samenstellen van een bed op maat nog echt mensenwerk. Daarom was mei 2021 een memorabel moment: op dat moment vervoegde Lies namelijk ons team als vliegende slaapadviseur. De eerste maanden werd ze volledig ondergedompeld in de wondere slaapwereld. Collega’s Filiz en Koen leerden haar de kneepjes van het vak, zodat Lies doordacht slaap- en interieuradvies aan onze klanten kan geven. Benieuwd wie de persoon is achter dit frisse gezicht?

Maak kennis met Lies

#5 Je matras reinigen doe je met deze 3 tips

matras reinigen 3 gouden tips

Wist je dat we gemiddeld 32 jaar van ons leven in bed doorbrengen? En dat we tijdens die 32 ‘bedjaren’ ongeveer 2.900 liter vocht verliezen? We hoeven je dus niet te vertellen dat het belangrijk is om je matras regelmatig te reinigen. Maar hoe begin je daar nu aan? Wel, met onze 3 gouden tips hou ook jij je matras schoon én verleng je de levensduur ervan.

Duik in onze tips

#4 Hoe zorg je voor een warm bed tijdens de wintermaanden?

warm bed tijdens wintermaanden

Heerlijk toch, zo’n lekker warm bed in de winter. We zijn het blijkbaar allemaal eens over dat zalige gevoel. Maar iedereen heeft zo z’n eigen trucjes om het bed op te warmen voordat ie gaat slapen. Onze slaapadviseurs zetten er een aantal op een rijtje. Welke tips kende jij al?

Tips voor een warm bed

#3 Hoe vaak moet je je beddengoed wassen?

hoe vaak moet je je beddengoed wassen?

Aaaaaahhhhh… wat slaapt er beter dan een bed met vers gewassen lakens? Als kind genoten we al van die lekker frisse geuren, en ook nu nog is het iets om naar uit te kijken. Bovendien helpt schoon beddengoed tegen vochtophoping en huisstofmijt. Maar hoe vaak moet je je beddengoed nu eigenlijk juist wassen?

Mis nooit nog een wasbeurt

#2 Wat is een boxspring eigenlijk?

boxspring

Deze ‘evergreen’ is een veelgestelde vraag die we elke dag enthousiast beantwoorden. Het onderscheid tussen bedden kan dan ook wat verwarrend zijn. Want wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een boxspring en een lattenbodem? En hoe herken je een kwaliteitsvolle boxspring die zijn naam waardig is? 

Word zelf boxspring-expert

#1 Een nieuw bed kopen? Bereid jezelf voor met deze vragen

nieuw bed kopen

Dit is het dan. Hét populairste blogartikel van Sleep Design in 2021. Zo verrassend is dat eigenlijk niet. Want in dit artikel bereiden onze slaapadviseurs je voor op de aankoop van je nieuwe bed. Waarop moet je letten voordat je een nieuw bed koopt? Je ontdekt het in ons nummer 1 blogartikel van het voorbije jaar.

Stel jezelf de juiste vragen

Het is duidelijk: 2021 was een interessant én bewogen jaar. We hopen dat jullie onze blogs met interesse – en af en toe een glimlach – gelezen hebben. Volgend jaar gaan we verder op dit elan. We kijken alvast uit naar wat 2022 voor ons in petto heeft.